Pete Doherty vs. Sabaton

Petes "Grace/Wastelands" är som sagt en jäkligt bra skiva. Vissa delar av tredjespåret, "1939 Returning", låter dock lite Sabaton, textmässigt sett. Spelar i och för sig ingen roll, men lite kul är det.



Jerry Williams

Han har väl aldrig varit någon av mina större favoriter. Men han har fasen haft ett av de coolaste banden namnmässigt sett - The Violents. Jäklar. Och det var redan på 60-talet.



Thåström - Kärlek är för dom

Det låter som något av en blandning av Skebokvarnsvägen och Sällskapet. Och väldigt mycket Thåström så klart. Har bara hunnit med två lyssningar än, men skivan kommer nog hänga med fram till sommaren åtminstone. Riktigt bra!



Länkuppdatering

Hultsfred 2005 träffade jag den här söderhamnaren (bland väldigt många andra söderhamnare).


Lite läskig kille. Han har hursomhelst en blogg (ebob.blogg.se). Lite ilska och politik tror jag är en hyfsad beskrivning på den. Nytt bland länkarna till höger.



Väckningsförsök

Hamnat i datordvala. Segar alltså mest runt och gör inget alls. Chockväcker mig med Cult of Lunas "Leave me here". Frågan är om det gjorts något tyngre någonsin. Trort inte. Ska nog klara av att göra åtminstone några vettiga saker innan det blir sängen. Och börja nästa bok: "Soldat i Waffen SS". Säkert den tjugonde boken om andra världskriget jag har.
   (var tvungen att gå ut och kolla, och det var den sextonde)

Fan, undrar hur jag kommer bli som pensionär när det gäller böcker? 27 år och har sexton böcker om andra världskriget. Fasen.



Billie Holiday

Blev precis klar med Julia Blackburns Billie Holiday-biografi. Vete fasen hur bra den var egentligen. På ett sätt är den precis som en vanlig musikerbiografi med mycket droger, en del sex och sen lite musik emellanåt. Fast berättandet är uppbyggt av diverse intervjuer och det blir till en sorts semi-linjär historia. Kanske lite "spännande", men det blir mest rörigt. Särskilt som jag inte har någon som helst koll på Billie Holiday. Och Blackburn slänger in en del egna drogliberala stycken som känns rätt konstiga.

Nja, ingen höjdarbok det här. Den åker tillbaka in i bokhyllan.





Kamphund

Fasen, måste hålla med bror. Haparandas Raubtier är ett av årets band...





Förmodligen bland det märkligaste jag gjort

13 juni. Strax efter lunch. Sitter på campingen i Hultsfred och recenserar Rage Against the Machine. Eller, det kanske inte var så märkligt egentligen, men det kändes i alla fall lite skumt att sitta där med laptop.




Grace/Wastelands

Pete Dohertys nya. Vid första anlyssning
   (kanske man kan säga)
   låter det som, och ser ut som, en putsad best-of-bootleg-samling. Men det är jäkligt mycket mer och bättre än så!

Nedan en bild från Babyshambles konsert i Hultsfred i somras. Som jag gav 5C. Pete var fasen stabil. Något det är tveksamt om det går att säga om killen i grönrutig skjorta i nederkanten av bilden.





Måndag på jobbet

Måndagen blev bättre än befarat. Kan eventuellt tacka telefondisciplin för det. Men tisdagen kan bli värre tyvärr. Åtminstone lär det inte bli så många nya sega grejer, så om det går som det ska blir det en komma-ifatt-dag.



Lördag eftermiddag

Fan. Både studenter och indianer i stan.





Ingen färskost

Men väl tre andra sorters ost.



Och färskost...

Den håller på att ta slut.



Hyfsat seg

Eller egentligen vet jag inte om jag är det.

Åker snart ut till Maxi och köper choklad. Typ förmodligen någonting mer också.



Färskost

Shit vad gott det är! Gjorde färsfyllda canneloni idag, där färskost ingick bland ingredienserna. Även om det var väldigt gott, så slog ändå rå färskost det hela.

Jäklar.



Galne Baronen

Fick senaste numret av Pennan & Svärdet för några dagar sedan. Det fanns som vanligt en uppsjö av andra världskrigsböcker, lite svensk stormaktstid och ett par teknikböcker (typ: så var den tyska PzKpfw III-stridsvagnen konstruerad). Och sen fanns det en bok om en baron Roman von Ungern-Sternberg. Han ser verkligen helt galen ut på bilderna, och var förmodligen det också.

Han var en tysk (ungefär) som blev inblandad i ryska inbördeskriget, vilket sedan ledde honom till en diktatorspost i Mongoliet. Verkar klart värd att läsa. Men, jag är fortfarande på min över-20-böcker-gräns, så jag får skriva upp den på vill ha-listan så länge.



Hyfsat farliga djur






Trög

Lite brist på inspiration nu. Funderade på att skriva ett inlägg om raggmunk. Men det säger sig ju självt. Hur jäkla kul kan det vara?



Ett klipp till

Tanken med den här omstarten var inte att det bara skulle bli en massa YouTube-klipp, men det här var så bra att jag var tvungen. Purified in Bloods "Last Leaves of a Poisoned Tree": Filmat ungefär ett år innan jag såg dem.





Sebastian Bach!

Kan bara instämma med bror. Det blir fasen inte mycket bättre än Sebastian Bach. Nedan ett klipp när Rob Halford gästar Skid Row. Någonstans tidigt 90-tal.





Rätt utvilad

Faktiskt. Så jag tänkte ta en duktig kväll. Typ ordna saker.



Shilton är på väg tillbaka...

Så det börjar nog bli dags att klippa sig snart igen. Så här såg det ut i november. Nu är det nära det.



Stångån från Pumpbron

Tidigare idag. Runt sju nånstans.





Nystart

På bloggandet. Med enklare adress.

Kommer nog att ta ett par dagar att få till allt med utseendet. Nu ser det ju lite... kass ut. Typ.



Di Leva i tisdags

Di Leva predikade kärlek





RSS 2.0